In deel 15 van de serie met kunstenaars verzameld rondom de aanstaande tentoonstelling ‘Gek van Kunst’, vertelt Sasa Glazar over zijn verlangen naar de opening van de tentoonstelling. “Ik hoop dat die eindelijk kan doorgaan.”

Eind mei kon Sasa voor het eerst weer naar Art-tics. Dat voelde als een bevrijding. “Ik vond het heel fijn om daar weer naar toe te kunnen. Het is nog niet zo dat je zoals vóór corona op vaste dagen terecht kunt, je moet nu van tevoren een afspraak maken.”

Maandenlang heeft Sasa naar dit moment uitgekeken. “Ik heb me erg veel verveeld. Ik heb wel veel gewandeld.” Eerst wandelde hij vaak in het bos, maar toen hij zich ging beseffen dat je tamelijk hulpeloos bent als er daar iets gebeurt, koos hij voor de veiligheid van de stad. Daar wandelde hij ook vaker met iemand samen. Schilderen heeft hij al die tijd niet gedaan. “Het is toch duur als je al je materiaal zelf moet kopen.”

Bouwpakket van karton

Ook bij Art-Tics is Sasa niet direct weer aan een schilderij begonnen. “Een van de begeleiders heeft me gevraagd of ik geen bouwpakket wil maken van karton. Daar ben ik nu mee begonnen. Ik heb al een aantal figuren klaar.”

En ondertussen kijkt Sasa uit naar de tentoonstelling. “Ik vond het erg leuk om mee te doen en dat er werk van mij is uitgekozen. Ik hoop dat corona straks allemaal minder is en dat de tentoonstelling dan eindelijk door kan gaan.”