“Het was eigenlijk een zeer productieve periode”

Estrella sloeg zich gelukkig redelijk goed door de Corona-periode. Het bracht haar als keramiste zelfs geheel nieuw werk: abstracte schilderijen. Nu heeft ze de smaak te pakken en gaat hier zeker mee door.

“Wat ik het meeste heb gemist de afgelopen Corona-periode? Dat zijn vooral de normale dingen.  Even de stad in; naar de kringloop, beetje winkelen. Op het terras bij de Blonde Pater en natuurlijk de kapper! In het begin was het ook lastig dat Art-tics in maart en april op slot ging. Gelukkig ging mijn andere dagbesteding in Villa Nova wel door. Daar kon ik drie keer in de week terecht; dat scheelde.”

Voordelen waren er ook. Estrella: “In het begin heb ik meer gebreid en gehaakt. Dat had ik anders misschien niet gedaan. En ik bakte heel wat taarten en cakes. Dat is nu wel over hoor J. Omdat ik niet bij Art-tics terecht kon, ben ik op een gegeven moment maar gaan schilderen. Dat is echt een winst. Met mijn schilderijen kan ik veel beter een bepaald gevoel uitdrukken. Woede of angst bijvoorbeeld. Keramiek is toch meer handwerk.”

Dus niet gestagneerd in je kunst? “Nee, absoluut niet. Ik was anders nooit op schilderen uitgekomen. Het is eigenlijk een zeer productieve periode geweest. Er waren zelfs periodes dat ik elke dag aan het werk was. Ik heb de afgelopen tijd dan ook als positief ervaren. Het zijn beelden die in me opkomen. Redelijk abstract, zeker kleurrijk en expressief op doek gezet. Ja, ik ga er zeker mee door en ben er echt blij mee!”